Čierny medveď: "majiteľ" Severnej Ameriky

Čierny medveď: „majiteľ“ Severnej Ameriky

Aj keď nám hovoria, že v Severnej Amerike sú medvede, predstavujeme si slávny grizzly, pravdou je, že to nie je tá, ktorá žije v týchto zemepisných šírkach. A to je, že "majiteľ" regiónu je čierny medveď. Povieme vám o ňom všetko v nasledujúcom článku.

Charakteristika a lokalita amerického čierneho medveďa

Tento mäsožravý cicavec je najbežnejším cicavcom v Severnej Amerike a USA to možno nájsť z Kanady a Aljašky do Mexika. Uprednostňuje lesy a hory, kde nájsť dobré jedlo a skrývať sa medzi jaskyňami a stromami.

Ako naznačuje názov, čierny medveď Na väčšine tkaniva má tmavú srst, s výnimkou čapca, ktorý je hnedý alebo načervenalý, Niektoré exempláre môžu mať hnedé, škoricové alebo čokoládové vlasy, najmä tie, ktoré žijú v západných Spojených štátoch. V niekoľkých národných parkoch, ako je Yosemite, Yellowstone alebo Veľké dymové hory, môžeme nájsť až 500 ľudí.

Každým rokom prelieta vlasy a hustá pokožka ho chráni pred hmyzom, Dá sa merať až do dvoch metrov a váži priemerne približne 150 kg, hoci ženy sú menšie a tenšie ako muži.

Jeho oči sú malé a jeho vízia nie je príliš dobrá, aj keď dokáže rozlíšiť farby, zatiaľ čo zmysel pre zápach a ucho je dosť rozvinutý. Jeho dlhý čap umožňuje jej získať jedlo medzi stromami, listami a vetvami.

Návyky, kŕmenie a rozmnožovanie čierneho medveďa

Na rozdiel od ostatných medveďov, americká čierna nespí spánkom "prísne", ale zostáva v stave ospalosti po celú zimu, zatiaľ čo žije na tukoch, ktoré sa nahromadili na jeseň … Môžete jesť až 20 000 kalórií a niekoľko litrov vody denne, skôr než sa skrývajú v jaskyni!

Po skončení studených mesiacov smeruje smerom k údoliaam a priemerným nadmorskými výškami, aby získali prístup k svetlu a slnečnému žiareniu. Ako postupuje v lete, vyberte lesy, kde sa môžete chrániť pred vysokými teplotami.

Pokiaľ ide o jeho jedlo, je to všežravé, aj keď Vyhŕňa hlavne zeleninu, bobule, žalude, trávy, ovocie a byliny. Taktiež spotrebúva mravce, termity, včely alebo vosy, ktoré rozpoznáva a zachytia dlhým čapom. Je veľkým fanúšikom medu a počas leta sa blíži k riešeniu rieky lovu lososa v plnom skoku.

Tento medveď je skvelý plavec a dokáže vystúpiť na stromy s pôsobivou agilitou. Týmto spôsobom uniká nebezpečenstvu, najmä mučeniu. Okrem toho má možnosť chodiť na svojich dvoch zadných nohách alebo sedieť na skalách, kmeňoch alebo kameňoch na odpočinok.

Čierny medveď je osamelý takmer celý rok, s výnimkou sporadických stretnutí v oblastiach s množstvom potravín, počas tepla a reprodukcie a keď sa matka stará o mláďatá (muž sa na tejto úlohe nezúčastňuje).

Kŕmenie sa odohráva medzi májom a júnom a tehotenstvo trvá asi sedem mesiacov, ale nezačína hneď po kopulácii. Samice vykonávajú oneskorenú implantáciu vajíčka tak, aby sa narodili na jeseň.

Každý vrh sa skladá z jednej alebo dvoch šteniat, narodených bez vlasov, slepých a s hmotnosťou približne 350 gramov. Matka ich ošetruje sedem mesiacov a odtiaľ opúšťajú nory, aby sa naučili loviť, získajte dobrú nory a útek pred dravcami (vrátane vlka, puma a medveďa hnedého).

Oni opúšťajú matku jeden a pol roka alebo raz "prešli" všetky hodiny matky, na ktorých bude závisieť ich prežitie.

Sledujte video: Diagnostická zásuvka automobilu

Like this post? Please share to your friends:
Pridaj komentár

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: